Om klinikken

Besøg vores hyggelige klinik med kompetente akupunktører, som sørger for, at du opnår den velværsfølelse og ro i kroppen, som du har fortjent.

Akupunkturens historie

Akupunktur har fødder i kinesisk og taoistisk filosofi og helhedsopfattelse af mennesket, hvor det er balancen mellem de to modsatte principper, Yin og Yang, der afgør, om mennesket er sundt og raskt.

Sådan begynder verdens ældste bog om kinesisk medicin: “Jeg har hørt, at i de ældste tider levede menneskene helt op til et hundrede og tyve årsalderen uden at vise tegn på svaghed i deres bevægelsesevne, men i dag svækkes menneskene før de bliver tres år gamle. Skyldes dette forandringer i vores omgivelser, eller skyldes det menneskelige fejl?” Spørgsmålet blev stillet af den kinesiske kejser Huang Di, også kaldet “Den Gule Kejser”, som levede for mere end 45 århundrede siden.

Bogen er skrevet ca. to århundreder f.Kr. og indeholder detaljeret medicinsk og kirurgisk viden samt lære om forebyggelse og behandling af lidelser, som stadig har autoritet og relevans i dag.

Fra Han-dynastiets tid (206 324 f.Kr.) har man historiske fund, der dokumenterer brug af metalnåle (guld, bronze, stål), samt skriftlig dokumentation om moxibustion, også kaldet moxa.

Vesten kendte intet til kinesisk medicin før det 17. århundrede, hvor kong Ludvig den 14. sendte de første jesuitter-missionærer til Peking. De var forbløffede over, hvad kinesiske læger kunne udrette. Da jesuitterne vendte tilbage til Europa og fortalte om behandlingsformen, døbte de den Akupunktur (fra det latinske acus=nål og punctura=punktur).

Akupunkturen begyndte for alvor at gøre fremskridt med George Soulié de Morant, som i begyndelsen af 1900-tallet var fransk konsul fra Shanghai. Da der udbrød en koleraepidemi i provinsen Yünnanfu, blev han sendt dertil og opdagede, at behandlingen med nåle havde bedre resultater end medikamentbehandlingen.

Han begyndte at studere behandlingsformen, og tilbage i Frankrig udgav han 3 bøger, som i et kvart århundrede inspirerede al fransk litteratur om og behandling med akupunktur.

Akupunkturklinik i Valby

Hos Akupunktur Klinik tilbyder vi stresslindring samt genoprettet balance i kroppen. Vi har masser af erfaring inden for akupunkturbehandling, og vi sørger for, at dit smerteproblem bliver løst. 

Vores dygtige akupunktører har været i branchen længe, og de er uddannet i Kina, hvor akupunktur har været en kinesisk tradition i mere end tusind år. Akupunktørerne blev uddannet i 2001 og har dermed mere end 19 års erfaring inden for akupunktur, hvordan balanceren i kroppen bedst bliver skabt, og hvordan du bedst bliver smertefri. Vi tænker på hele kroppen, og ved hjælp af akupunktur kan vi hjælpe dig af med smerter og sygdomme samt styrke kroppens immunforsvar.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Det er muligt at få tilskud fra sygeforsikring Danmark samt andre sundhedsforsikringer.